Blog

Hajós időjárásállomás
08
Jan

Vezetéknélküli kommunikáció, elemes/napelemes tápellátás, -4 °C alatt igényel 12V 1A-t, az esőmérő fűtéséhez. Egyszerű felszerelni, üzembe helyezni. Digitális iránytűvel kiegészítve alkalmas valós szélirányt mutatni, nem csak a relatív irányt.

Egy és háromfázisú oda-vissza mérő, napelemes rendszerhez, ZigBee és RS485 csatlakozással
08
Jan

Azon túl, hogy göngyölítve számolja a hálózatba visszatöltött és vételezett energiát, kijelzi azt is, hogy aktuálisan visszatöltünk vagy vételezünk a hálózatból. Amennyiben az inverterünk okos, illetve ki tudjuk olvasni a mért értékeit, egy összesítő energiamérleget tudunk készíteni.

Wi-Fi vagy ZigBee, melyiket válasszam?
20
Jan

A Zigbee és a WiFi egyaránt népszerű vezeték nélküli kommunikációs technológia, amelyet intelligens otthoni környezetben használnak. Bár mindkettőnek megvannak a maga egyedi előnyei, képességeiket, teljesítményüket és a különböző típusú alkalmazásokhoz való alkalmasságukat tekintve is meglehetősen eltérőek.

A Zigbee ideális az alacsony energiafogyasztást, robusztusságot és megbízhatóságot igénylő alkalmazásokhoz, míg a WiFi jobban megfelel a nagy sebességű adatátvitelt és internetkapcsolatot igénylő alkalmazásokhoz.