Funkciók

Biztonság

2021.11.18 10:35
Biztonság

A hagyományos riasztórendszerek kiegészíthetők más, az okosotthon rendszerek által nyújtott biztonsági és kényelmi funkciókkal is.

  • Garázskapu vezérlése

Távirányítók helyett (mellett) vezérelhetjük garázskapunkat okostelefonunkról, vagy hazaérkezéskor automatikusan, ha a meghatározott távolságra vagyunk autónkkal.

Nincs szükség SIM kártyás megoldásra a távoli nyitáshoz sem, okostelefonunkról megtehetjük azt.

Be kell engednünk a futárt, kertészt, de nem vagyunk otthon? Nem probléma, nyithatjuk/zárhatjuk a kaput távolról is.

  • Biztonsági kamerák

Az okosotthonba integrált kamerarendszer nyugalmat biztosít, hiszen bármikor, bárhonnan megbizonyosodhatunk arról, hogy mi történik otthon vagy nyaralónkban akár egy esetleges riasztáskor is.

  • Kaputelefon

Az okos kapucsengővel azonosítható az érkező az ajtó kinyitása előtt az okostelefonunkon megjelenő video segítségével, legyünk akár házon kívül. Okos zárral vagy más okoseszközzel is kombinálható.

  • Mozgásérzékelés

Nemcsak a helyiségben történő mozgást érzékeli, de segítségével vezérelhető az okosvilágítás, szellőzés, klíma, riasztórendszer is.

  • Gáz, füst és CO érzékelés

A rendszerbe integrált gáz, füst és szén-monoxid szenzorokkal fokozható az otthon biztonsága. Az érzékelők hangriasztás adnak, ha a megadott értektől eltérőt mérnek, egyúttal riasztást küldenek okostelefonunkra.

  • Hőmérséklet

A hőmérséklet és a páratartalom változásainak valós idejű érzékelése és valós idejű jelentés az okostelefonokra. Előzmények rögzítése és értesítés az alkalmazásban a ház hőmérsékletének és páratartalmának intelligens vezérléséhez. A készülék kijelzővel vagy anélkül is elérhető.

  • Vízfolyás-érzékelés

Megelőzheti a nagyobb kárt egy esetlegesen nyitva hagyott kádtöltő csap miatt, vagy bármilyen más vízszivárgás esetén. Riasztás esetén akár a távolból is elzárhatja a fővezetéket, ha az érzékelőt okosszeleppel kombinálta.

Az okos vízszivárgás érzékelő megvédi otthonát és értékeit, legyen szó akár túltöltött kádról, csöpögő mosogatóról a fürdőszobaszekrény alatt, egy csőtörésről a pincében, vagy egy súlyos időjárási eseményről. Amennyiben az érzékelő vízszivárgást észlel azonnal értesítést küld az alkalmazásnak.

  • SOS gomb

Távol élő idős családtagjai vannak? A rendszer gondoskodik az ő kényelmükről és biztonságukról, de alkalmas arra is, hogy a rendszer segítségével riasztást kapjon, ha segítségre van szükségük.

  • Nyitásérzékelés

A nyitásérzékelő figyelmeztethet egy induláskor nyitva felejtett nyílászáróra, de segítségével energiát és pénzt takaríthatunk meg, amikor a fűtés működtetését szünetelteti az ablakok kinyitásakor.

  • Okos zár

Az intelligens zár többféle nyitási lehetőséget kínál (kulcs, számkód, ujjlenyomat, okostelefon, kártya), időkorlátozást, távvezérlést, naplózást kínál, így praktikus kiegészítője lehet okosotthonnak.

Kifejezetten ajánljuk Airbnb és más rövid -és hosszútávú ingatlan kiadók, kezelők részére, segítve az ingatlan távolról történő üzemeltetését.