Funkciók

Világítás

2021.11.18 10:32
Világítás

Az intelligens világítás a kényelmet az energiatakarékossággal ötvözve mára alapfunkciónak számít egy okosotthonban ugyanakkor szolgáltatásaival otthonunk egyedivé is varázsolható.

 

A LED-es okosizzók fény-és mozgásérzékelőkkel kombinálva nemcsak nagymértékben csökkentik az energiafelhasználást, de például RGB-s LED szalagokkal kombinálva a hangulatunkat is pozitívan befolyásolhatják a fény erejének, színének és színhőmérsékletének testre szabásával, a napszakhoz, és napi rutinunkhoz való igazításával.  

Igény szerint lehetőség van a már beszerelt falikapcsolók integrálására is, így nincs szükség ezek cseréjére. Telepíthetők új, vezeték nélküli kapcsolók, akár utólagos falbontás, vezeték kiépítés nélkül is.

A legmagasabb szintű kényelmet a világítás automatizálása és más funkciókkal történő összekapcsolása biztosíthatja.

Például esti hazaérkezésünkkor az automatikusan nyíló kapuval együtt nyílik a garázsajtó és kapcsolódik fel a garázsvilágítás, a lakótérbe vezető beltéri, esetleg kertvilágítás. 

Az intelligens világítás okosotthonunk jelenlét szimulációjának részét képezheti, például elutazásunk ideje alatt a fények véletlenszerű kapcsolásával otthontartózkodásunkat szimulálva, ezzel aktívan hozzájárulva ingatlanunk védelméhez.